Gepost op

Omroep Gelderland: Toren van Sint Jan straks zonder knikkende knieën te beklimmen

ZUTPHEN – De bijzondere middeleeuwse toren van de Sint Jan in Zutphen wordt binnenkort toegankelijk gemaakt voor publiek. Dankzij subsidie van onder meer de gemeente en ook de provincie wordt de monumentale kerk gerestaureerd en krijgt de toren een uitgebreide opknapbeurt.

Terwijl overal kerken sluiten, blijft de Sint Jan in Zutphen de komende jaren zeker open. Elke week zijn er nog diensten in de kerk. De gemeente vindt het belangrijk dat dit cultureel erfgoed voor de toekomst behouden blijft en geeft daarom ook 50.000 euro subsidie voor de opknapbeurt.

In totaal is er 753.121 euro nodig om de kerk op te knappen. Naast verschillende subsidies wordt er ook nog een crowdfundingsactie gehouden om het bedrag bij elkaar te krijgen.

Aan de binnenkant ziet de kerk er nog goed uit, maar vooral veel oude stenen aan de buitenkant moeten vervangen of gerestaureerd worden. Ook moeten verschillende stukken opnieuw gevoegd worden.
Lees hier het hele artikel